Bli en killer utan briller

Att kampsport är en härlig sport håller du säkert redan med om. Annars kan du läsa runt lite på den här hemsidan så är du snart övertygad. Men är det något som kan hindra någon från att testa på en kampsport så är det glasögon. Det kan låta fånigt och simpelt, men det är faktiskt sant. Flera glasögonbärare jag talat med har sagt att de inte vill eller kan prova på kampsport av just den anledningen. De är rädda att glasögonen kan gå sönder, helt enkelt. Och visst, det kan jag hålla med om – det skulle jag också vara orolig för! Men mina vänner, det finns en lösning: kontaktlinser! Denna underbara uppfinning gör att det inte längre finns någon ursäkt till att inte prova på kampsport. Det är oerhört praktiskt, och hör och häpna, kontaktlinser är bra även utanför kampsportshallen. För att övertyga er har jag gjort en liten punktlista på var man kan ha nytta av kontaktlinser, förutom när man utövar kampsport, alltså.

  • I simhallen. Nu kan du faktiskt se var du dyker!
  • utomlandssemestern. Slipp en ful bränna i ansiktet där glasögonbågarna ger vita kanter.
  • På 3D-biografen. Så mycket smidigare när 3D-glasögonen inte behöver trängas med dina ordinarie glasögon.
  • När det är dags att sminka sig. Dilemmat annars blir: ska jag se var jag sminkar men inte kunna sminka ögonen, eller ska jag måla på måfå men nå ögonfransarna?!
  • På gymmet. För att bli en proffsig kampsportsutövare behöver du komplettera med lite styrketräning, och det är jobbigt att gymma med immiga glasögon som hänger på nästippen.