Förutsättningar för att bli en bra kampsportare

Kampsportare som sparkar

Att träna kampsport är någonting som är bra både för kropp och själv, under många århundranden så har människor sökt sig till kampen och dess discipliner för att bli mer medvetna om sig själva samtidigt som de blir starkare och lär sig bland annat självförsvar. Men det finns mycket man måste tänka på om man ska kunna bli en bra kampsportare.

Först och främst så måste du ha en kropp som är hel, en del kampsporter kan man träna även om man skulle ha någon skada men för det mesta så gäller det att vara så hel som möjligt och må så bra som möjligt. Det är också viktigt att man får tillräckligt med sömn så att man är utvilad och låter kroppen återhämta sig. Sömnen kan påverkas av mycket, ibland handlar det om att man kanske sover sämre på grund av fullmånen, men ibland beror det på ens säng eller sovrum, att det helt enkelt inte är en bra miljö för att vila upp sig i. Då kan det vara bra att se över rummets temperatur, madrassen, kanske behövs det en ny huvudgavel eller något annat. Många faktorer kan påverka sömnen och det gäller att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för att kunna prestera dagtid.

Sedan kommer vi till en av de viktigaste sakerna inom kampsport. Nämligen det här med respekten. Att respektera sig själv, sin tränare, sina träningskamrater och alla andra i sin omgivning, främst på träningen, är en viktig del av kampsporten som inte får glömmas bort. Utan den kommer du snabbt att tappa fokus och bli mindre omtyckt på klubben du tränar på, vilket kommer gå ut över din träning. Så var hel, utvilad och respektfull så har du de bästa förutsättningarna för att bli en bra kampsportare!