Packa rätt i träningsväskan

Att träna och tävla i kampsport blir allt mer populärt, och det är många som letar sig till olika föreningslokaler för att testa på en kampsport, och väldigt många är det också som fastnar för någon av alla de sporter som finns och blir kvar där. 

Det gäller att ha rätt utrustning med sig när man ska iväg för att träna kampsport, det gäller både de som har hållit på ett längre tag och de som är helt nya. Här följer en kom-i-håg-lista över saker du borde ha med dig i din träningsväska när du ska träna kampsport!

Vad man ska ha i väskan

  • Träningskläder som är anpassade för den idrott du ska utöva. I många kampsporter har man en speciell traditionell klädsel, ofta en gi eller liknande. I andra kampsporter är det vanliga träningskläder som gäller, men de ska vara enkla att röra sig i och man ska inte riskera att fastna i någon annan med dem.
  • Ett nagelvårdskit! Det är något som många glömmer bort, men det är väldigt viktigt att ha med sig. Naglar ska hållas korta och rena när man tränar kampsport, så man inte riskerar att göra någon illa med sina naglar, och därför är det bra att till exempel ha ett kit med nagelvård från Pfeilring i väskan, så att man alltid kan korta ner naglar som vuxit sig lite för långa.
  • Man kan göra sig illa och få sår som behöver täckas över, och därför är det alltid bra att ha sporttejp med sig i träningsväskan. Bra också för att stabilisera stukade tummar eller ömmande tår.
  • Alkogel är också en obligatorisk kompis i träningsväskan. Tränar man i kontaktsporter är man väldigt mycket uppe i varandra, och då kan det kännas rätt skönt att kunna sprita händerna efter ett pass eller kanske torka av sina handskar med sprit.

Detta är ett gäng väldigt nyttiga saker att ha i väskan, oavsett vilken kampsport du tränar. Om du är nyfiken på vilka det finns och vill jämföra olika kampsporter för att veta vilken du ska testa på att träna så kan du gå in här och klicka dig vidare till ”Våra idrotter” där du får varje kampsport beskriven. Lycka till!