Träna kampsport i USA

DET VAR ETT TAG SEDAN STEVEN SEAGAL var den enorma aikido-stjärnan som turnerade världen runt och slogs på uppvisningar och i filmer för publik i alla åldrar. Idag har både aikido och Seagal fallit lite i glömska. Den nya sporten som ligger på allas läppar heter mma

MMA står för Mixed Martial Arts (blandad kampsport)

DET ÄR EN LÖGN ATT säga att Steven och aikidon har försvunnit helt och hållet till förmån för de senaste årens jättetrend, mma. Han deltar nämligen som frilansande expert och rådgivare inom just mma-världen. I Sverige har sporten växts sig stark och ligger mycket nära hjärtat hos svenska kampsportare.

Som svensk mma-utövare drömmer man alltid om att få slått på andra sidan Atlanten, mot de stora mma-stjärnorna. Denna dröm har besannats för en handfull svenskar redan. Och vi lär inte ha sett de sista göra resan till mma-gymmen borta i USA.

MMA i Amerika

DET FINNS LITE OLIKA kända gym där borta, för just mma, som man kan välja att träna på. Visar man framfötterna kan man komma att få slåss i en av världen största kampsportsgalor UFC. Där kan man tjäna så mycket pengar att om man innan tävlingen tränade på, säg, american top team kan man ha råd att investera i lägenhet i Florida så att man kan hålla sig nära sitt gym. Här är en del av träningstipsen för dig som är sugen på att bli duktig på mma:

• Träna kondition. Explosivitet och mjölksyreträning är bland det viktigaste man kan träna inom kampsport
• Träna ofta och hårt. Lär kroppen att bli starkare i alla moment
• Brasiliansk Jujutsu och grappling. Träna på alla olika tekniska moment
• Var beredd på smärta