Våga pröva något nytt

Oavsett om du tränar mycket kampsort eller ej så skadar det inte att ibland testa på någon annan form av träning mot den man är van vid. Kanske kan det även vara lite roligt att våga ge sig ut och pröva en sport som man aldrig tidigare spelat, eller som man inte har så stor erfarenhet av.

Att ha utrustning till innebandy hemma kan vara ett bra tips om du vill komma igång och träna lite bollsport. Genom att alltid ha en boll och några klubbor liggandes hemma så finns det ingen som hindrar dig och dina vänner från att ge sig ut och lira lite mot varandra ute på gatan. Men om du inte gillar bandy så finns det självklart en mängd andra spännande och roliga sporter att välja emellan. Det är bara du som sätter gränser!

Variera din träning

Förutom att skaffa dig nya egenskaper och få dig ett gott skratt så är det väldigt bra för kroppen, både fysiskt och psykisk att testa på nya saker.

När man börjar träna, oavsett vilken motionsform man väljer så brukar de första sju veckorna ge ganska bra resultat. Men efterhand, allt eftersom kroppen vänjer sig vid träningsformen du valt så kommer det inte hända så mycket mer om man inte börjar variera sin träning. Försök att blanda konditonpass med styrkepass och försök att variera vilka muskelgrupper som du väljer att lägga extra mycket fokus på. Sedan får du självklart testa dig fram för att se vad som passar just dig. Ibland kan det ta ett tag innan man kommer fram till vad som passar och vad man tycker är roligt, men det är helt klart värt det. För genom att träna regelbundet och varierat så kommer din kropp att må bättre och du kommer bli mycket piggare och gladare.